144 klor - WCF Varberg oktober 2012

Reportaget bestås av 7 sidor - Var snäll använd knappen "Next" längst ner


Generöst prisbord. Foto: Lotta Wallin

Till WCF:s utställning i Varberg 27-28 oktober 2012 hade jag med mig 7 katter. Det blir 144 klor att klippa! Tre av dem tävlade jag med, två brittungdjur och 1 siames. De andra 4 var med som sällskap tack vare ett generöst arrangemang från klubben sida mot att jag sponsrade lotteriet med gratis inackordering på mitt kattpensionat. En himla bra idé, som jag kommer att jobba vidare med. Utställningen arrangerades av FHK, Föreningen Hallandskatten medlem i WCF

Det var lite nervöst på morgon att köra med sommardäck, när temperaturen låg strax under noll. Men det visade sig att vägen var helt torr och helt utan halka hela vägen ner. Från mig i Torslanda är det drygt nio mil och jag gjorde en liten omväg in i sta’n för att plocka upp en väninna, som hade två söta perserkattungar med sig.

Veterinärincheckningen var en katastrof, i en trång korridor med lång kö och bara en veterinär. Det fanns ingen burplan uppsatt, så det var svårare att hitta i hallen. Men sedan blev allt bara bra. Superfin stämning på hela utställningen, bra domare, fast de kunde berättat lite mer, om vad de tyckte, trevliga kompisar och massor med vackra Britter! Ledningen till Hallandskatten är väldigt hjälpsamma och generösa, stor eloge till dem. En del var utklädda till charmiga häxor.


Elisabet Bii Bergqvist, Annki Nilsson och Ann Öberg
Foto: Jonas Andersson

Priserna både till vinnande katter och till lotteriet var rikliga. Och så var det Brittspecial. Så himla roligt!! Två domare dömde Britter. Den ena var Guy André Pantigny, Frankrike, All Breed och den andra Mary-Lise de Landtsheer, Belgien, All Breed.


Domarna Mary-Lise de Landtsheer Belgien, Guy Andre Pantigny Frankrike, Rita Wiseman Sydafrika, Jane Wermuelen Sydafrika, Nini Phalempkin Belgien
Foto: Lotta Wallin


Foto: Jonas Andersson

Mina små troll, Uriel Bell Arden och Pirot Dane Cappuccino blev bägge Domarens Bästa. Sedan blev lilla Cappucino 9:a totalt av utställningens 58 Britter. Inte dåligt. Hon har en fantastisk ögonfärg, trots att hon är född efter linjer, som inte utmärker sig ofta i just det avseendet. Det har hon efter pappa, GIC Windymeadows Pepe Reina. Hon har också en tung bastant härlig typ. Det ska bli spännande att para henne med Uriel. Den andra domarens Britter var ännu finare och placerade sig välförtjänt i kategori. Eftersom det var så många Britter, så fick de en egen kategori, medan Siameser och Orientaler slogs ihop med övriga korthår. Därefter jämförde man hane och hona för bästa Vuxen, Kastrat och Ungkatt inom alla kategorier och i slutändan tog man ut BIS totalt. Lite så man önskar att alla utställningar skulle göra. Borsche vann totalt över en superfin blåmaskad siameshane. Det tog även ut en del BIG (Bäst i Grupp) och återigen placerade sig Cappucino denna gång som bästa Colourpoint Britt i konkurrens med 7 st.

 
Mikael Axelsson och Annki Nilsson