Spinneriets utställning 21-21 maj 2011 i Bohus

De flesta bilderna kommer från Lena, Brembobritter

Reportaget består av tre sidor


Mina underbara flickor IC Cecille from Roma's Choice och IC Brilliants Little Blue Sapphire

Det var mycket som var fint på utställningeb i Bohus maj 2011-05-21-22. Och jag hoppas verkligen att klubben gick plus och är nöjda själva. Fiket var toppen, ett av de bättre i utställningssammanhang, jättestort urval och bra priser. Hallen var fint dekorerad med västkustmotiv. Bara att någon brytt sig om att göra det, uppskattades, dessutom var det vackert och talangfullt gjort. Och hur tråkigt det än är för klubben att få för lite anmälningar, så är det skönt för oss utställare med stora rymder och luftigt utan trängsel. Klubben var dessutom väldigt tillmötesgående med sena anmälningar och ändringar.

Men det började inte bra på lördag morgon. Jag hade redan i förskott kontaktat klubben utan någon som helst positiv respons, när det gällde tillgänglighet och handikapparkering.

Man hade denna gång helt sonika låst en bom så att det inte gick att köra upp till handikapplatserna! Och så skyllde man på kommunen! För tänk om alla skulle…..Ett argument som i sig alltid retat gallfebern på mig. En tanke i sammanhanget kan också vara vad händer om ambulans eller brandbilar behöver komma fram? FÅR man stänga av? Så här står det på Ale kommuns hemsida;

”Du som har en funktionsnedsättning har rätt att få stöd och service för att kunna leva som andra och aktivt ta del i samhället.”

Jag gick upp en timme tidigare än nödvändigt, för att jag vet att det kan vara många som behöver platserna. Och givetvis visade det sig att inte bara jag hade problem med detta. Janne Uddin kom med sin syrgasapparat och skulle knata den långa vägen med en liten lutning uppför från en i sammanhanget avlägsen p-plats. En av domarna hade problem också. Och det var fler än jag som hade rollator. Jag såg inte heller någon besökare i rullstol på lördagen. Och det är fler än rullstolsbundna som kan få problem. Reumatism, astma, hjärtbesvär är några sjukdomar, som inte gillar för mycket knatande.

Och redan till söndagen lyckades man lösa det på denna utställning. Jag vill för detta lämna en stor eloge till utställningsledningen. På söndagen var det en helt annan policy och man såg många besökare i rullstol. Personligen var jag även idag tidig och fick en riktig handikapparkering nära ingången. Precis som det ska vara. Jag tackar för detta. Om lördagen bara vore en engångsgrej, så kunde man låta det vara med det. Och gällde det bara mig personligen, så kunde man också strunta i att debattera om detta.

Men det är ett allmänt problem. I Malmö var det hopplöst. Inställningen till handikapp har radikalt försämrats i samhället. Man tycker att det borde gå åt andra hållet. OM man har handikapptillstånd, så är detta något som idag är synnerligen svårt att få. Och då är det ju helt horribelt att vissa, icke läkare, totalt oinitierade, ska sätta sig över det!! Vad ger det för budskap till den som har svårt att gå? Du är inte välkommen här!

Fram för ett humanare tänkande och större empati. Och praktiska lösningar. Jag anser definitivt att man ska kunna ställa ut och komma som besökare på kattutställningar. Offentliga lokaler SKA vara tillgängliga, eller vad säger ni? Tur att det finns massor med go’a kompisar på utställningarna, så att man snabbt blir glad igen. Och att jag hade hjälp med mig, så att jag visserligen var tvungen att gå den långa vägen på lördagen, men slapp gå 2 gånger först med vagnen och sedan med rollatorn. Någon kanske undrar hur klarar sådana som jag att gå på ett hårt golv i två dagar, om det är så illa? DET är mitt eget val. Jag får ta det onda med det goda och bita ihop helt enkelt. Det är många, som gör så. Hur det känns inne i oss, syns inte alltid på utsidan. Men p-platser GÅR att ordna.


Steven dömer Cecille


Bemo's Frida


Bemo's Indiana Jones


Bemo's Indiana Jones


Bemo's Indiana Jones


Bemo's Indiana Jones


S*Sognetassens Debbie Harry, ett bedårande blått ungdjur, som blev BIS på lördagen

Brittiska korthår nominerade på lördagen

Namn

Resultat

S*Sognetassens Debbie Harry

BIS

GIP EC Venita's S*Niamh

BIS

SP EC S*Glenbogle's Archie the Laird DSM

NOM

S*All Heart's Queen Victoria

NOM

DK Pasht's 1:100.000.000

NOM


Emmanuel, som bor hos Lena

Brittiska korthår nominerade på söndagen

GIP EC Venita's S*Niamh

BIS

S*Sognetassens Debbie Harry

NOM

IDP*Tawalli's Harrison Ford

NOM

S*All Heart's Queen Victoria

NOM

EP GIC S*Swan Klei's Marigold

NOM