Oslo oktober 2008


S*Millington's Jupiter - Tintin

 
S*Millington's Jupiter - Tintin

Dags för kattutställning igen denna gång i Norge. Det började inte så himla bra, med att det var flera trafikolyckor och tom älgar på vägen så att stackars Lena kom en hel timme för sent till mig. Men ca 17:30 kom vi till slut iväg. Vi hade GPS med oss och har döpt den till Stina :) Hon skötte sig suveränt så att vi hittade till hotellet utan problem. Men sedan började cirkusen.  Hotellet heter Best Western Kampen Hotell och är egentligen ett lägenhetshotell. Det gick inte att stanna utanför hotellet!!! Hur kan man planera så??? Till slut körde jag upp på trottoaren, som jag totalt blockerade. Jag menar bor man på hotell så är man i regel långväga och har bagage. Vi hade ju katter med oss och med mina reumatiska besvär är jag inte positivt inställd till maratonlopp vare sig med eller utan en massa att bära. Jag lämnade Lena på trottoaren med massor med kassar och boxar och skulle försöka parkera.

"På baksidan" sa tjejen i receptionen, som dessutom blev sur för att jag klagade. Det var liksom inte att åka runt huset utan så där en fem kvarter och sedan kom man ner för en smal gata med bilar överallt i mörkret och med regnglitter och mitt i natten. Till slut ställde jag mig på en vändplats, tror jag, och fick gå hur långt som helst för att komma tillbaka till hotellet. När jag försökte beskriva var jag stod och få henne att förklara var parkeringsplatsen var lite närmare, så såg hon ut som om hon aldrig varit på baksidan av byggnaden. Även om deras parkering inte var klar, så borde de ha en avlastningsplats på framsidan och en liten skiss eller karta som i detalj visade var man skulle lämna bilen och helst en genomgång genom huset, så att man inte skulle behöva gå flera kvarter för att komma tillbaka.


Cecille from Roma's Choice

Väl uppe på rummet tänkte jag först att "och så har de inga sängar heller". Men det var så klart fel. Det var ju en lägenhet med två rum och kök och badrum, riktigt flott och modernt med två TV-apparater. Och en stor dubbelsäng med ett täcke!!. Vi var för trötta för att krångla med den sura tjejen, men nästa kväll förklarade jag för en ny flicka att vi faktiskt inte var gifta, utan gärna skulle vilja ha ett täcke till, något jag egentligen tyckte att de borde räknat ut från början. Kallt var det också och det visade sig nästa kväll att värmen var nedsatt till 14 grad. Och det var två olika termostater, så vi fick inte upp den förrän söndag morgon då vi skulle checka ut. Priset var helt ok, men jag kommer aldrig bo på deras hotell mer eller rekommendera det till någon annan. Tvärtom.


Wilois Leonardo? Javeliners James Thorpe?

Stina lotsade oss snällt till utställningshallen där incheckningen flöt utan problem. Det var många fina katter där kanske några av de bästa Brittiska korthår, vi har i landet. Lenas kille Brilliants Wesselton blev Int Ch på lördag och tog cert i klass fem på söndagen. Cecille, som fortfarande går i ungdjursklass fick Ex1 på lördagen och gick till final på söndagen.


Brilliants Wesselton

Fiket på utställningen var lite lustigt. När vi skulle ta första fikan på söndag så fanns det inget te!! Många tycker inte detta är så allvarligt, men tänk bara den hypotetiska tanken att det inte fanns kaffe. DÅ skulle det minsann bli uppror. För oss, som dricker te, är det samma sak. Kaffedrickare tycker ofta insnöat att vi är besvärliga, men det är inte säkert att man har gjort ett eget val, utan ibland är det sjukdomar som bestämmer vad man kan sätta i sig. Lite senare stod jag i en lång kö för att äta lunch. Och när jag kom fram, var maten slut. En torr pizzabit erbjöds som alternativ. Tio minuter senare kom en annan gäst med just precis den mat, som sades vara slut, då vi skulle handla! Måste folk LJUGA? Sådana incidenter ger smolk i bägaren och gör att man får svårare att ta till sig det positiva med utflykten. Men visst hade vi en fin helg ändå. Och träffade massor med trevliga nya människor. Och för mig är det alltid en höjdpunkt att få umgås med Lena. Hemresan gick också bra med Stina som hjälpte oss ur den stora staden. Sedan var det ju raka spåret.


S*Kärran's Filippa Kay

 
Johanna med S*Onsängens Elladan

Jag blev lovad bilder från utställningen, men de är inte färdiga än. Ändå skulle jag vilja visa denna veckar katt, som är mamma till killen överst här på sidan. Hon var så sagolikt vacker, kanske tom snäppet bättre än sin son.

 
Bilderna är från Junos egen hemsida

Fler bilder från katternas egna sidor.


Het Toppertje Choco on Ice. Helt bedårande kattunge!

Idag kom det fler bilder av Johanna!

   
Het Toppertje Choco on Ice


Schibboleth Silver Ferrari


Cavallino's Argenta Genova

Allt eftersom de utlovade bilderna dyker upp, kommer detta reportage att kompletteras.