Diana

Egentligen skulle väl hedersgästen ligga överst på sidan. Men jag tycker att bilden på Diana är så jättebra. Det är Barbara, som har tagit den. Men låt oss börja från början.

Diana har ju varit professionell festarrangör, så hon kan det här. Hennes idé var att eftersom våra yngre halvsyskon, Lotti och Michael, har en farbror, Sverre, som är långt över 90 år, så skulle hon ha en bjudning med honom och så många av hans barn, barnbarn och syskonbarn som möjligt. Samtidigt passade hon på att bjuda vår halvbror på pappas sida, Clarence och hans fru Margaretha.

Det var ett strålande väder och på morgonen tog Diana, Lotti och jag en promenad med Dianas hund, Chatti. Hunden är döpt efter vår anfader, som levde 0076 efter Kristus och finns med på en tavla av Rembrandt (http://www.swedickson.nu/historia1/historia.htm)


Diana, Chatti och Lotti


Chatti

 
Chatti

 
Diana


Lotti och Maud

Hedersgästen var som sagt Sverre.


Sverre

 
Christer

   
Idaless, Christers vän


Margaretha, Peter (Dianas man), Lotti, Diana, Clarence och ChristerTrerättersmiddagen var naturligtvis utsökt. Dianas barn har  erfarenhet inom restaurant och kan förmedla spännande recept. Vi fick en boeuf bourginon som inte var av denna världen. Någon som vet vad canderat vin är? Tänkte det :))

Till förrätt fick vi en liten mörk sandwich med rökt ål och hackat hårdkokt ägg och till efterrätt inlagda päron täckta av smält after eight.


Detta är min styvsyster Barbara, barn till Lillan, systerdotter till Sverre

Jag har inte sett Barbara på 50 år. När hon travade in genom dörren så blev jag milt sagt väldigt rörd, mycket starka positiva känslor bubblade upp. Jag är så glad att åter ha kontakt med henne, om än alldeles för sent i livet.

   
Barbara


Clarence, Barbara och Reidar

 
Reidar, Boel och Idaless

Reidar hade med sig några bilder, som på egendomliga vägar vandrat tillbaka till familjen och som skapade ett visst bryderi. Vem var vem på bilderna? Men helt klart var att de föreställde Sverres syskon.


Reidar och Idaless

   
Reidar, min styvbror, Knuts son, Sverres brorson

 


 

Webmistress: Maud Dickson april 2006