Marmaris juni 2015

Reportaget består av 4 sidor


Ataturk, landets skapare

Egentligen skulle vi inte resa denna vår. Men så miste jag en katt, hennes förlossning började normalt, men efter att hon kämpat tre dygn och efter att kliniken vägrat lägga in henne första gången, vi var där, så var jag tvungen att låta henne somna in. I skrivande stund, några veckor senare, har jag inte alls hämtat mig. I panik flydde vi på semester, efter ett avancerat arrande med kattvakter, sista-minuten-resor och bankkort, som plötsligt krävde nya lösenord. Skam den som ger sig!!

Det blev ospecificerat, ett djärvt drag av två krassliga gamla tanter. Till slut var vi framme i Marmaris på Turkiets västkust och på ett litet apartment hotell en trappa upp. James, det är min rollator, fick bo i receptionen.

De flesta på hotellet var trevliga, men det ingick inte toapapper!! Det var ju lägenhet!
Vår guide var toppen, en av de bästa vi har haft någonsin.

En stadsrundtur ingick, med några intressanta stop tex på en guldfirma, en läderfabrik och ett godisställe. Och sedan en promenad genom kända turistkvarter, i racerfart så att det var nästan omöjligt att hänga med och inte en chans att köpa ett körsbär ens en gång. Vi kördes först till en utsiktspunkt, som låg på tok för låg, det var nog fint en gång innan alla hus byggdes, nästan lite komiskt.