Den mest kända berättelsen handlar om en Valentin som levde för över sjuttonhundra år sedan. Han var en kristen man som fängslades och led martyrdöden i Rom den 14 februari omkring år 269. Hans brott var att han mot kejsare Claudius vilja vigt unga älskande par. Kejsaren ville ha ogifta krigare i sin armé. Under tiden i fängelset träffade Valentin fångvaktarens dotter som kom med mat och meddelanden till honom. Innan Valentin avrättades skrev han ett avskedsbrev till henne, undertecknat med "din Valentin". Detta skulle vara det första Valentinkortet och början på traditionen att skicka varandra kort den 14 februari.

Ta gärna med dig min nalle
Feel free to take my teddy

För oss inom just vår grupp på nätet, handlar det om att skicka varandra nätgåvor. För många av oss betyder detta så mycket mer. Jag tycker att det Ingela skrev i sitt massbrev, väl uttrycker det många av oss känner. Med hennes tillstånd publicerar jag därför texten här:

Jag har snart varit med i 1 år här på nätet tillsammans med många av er. Närmare bestämt i april, så nu har snart även jag alla gåvor från de olika säsonger och högtider. Det har varit så roligt att pyssla med det här & jag anade aldrig att det var så min sida skulle komma att bli, eftersom den från början bara handlade om min dyslexi,infertiliteten & panikångesten.. men se.. den fick massor av glada inslag TACK vare alla er och era fina gåvor. Ni har också genom era sidor gett mig massor av inspiration.. inte bara för att leka med bilder, utan allmän livsinspiration.

En del av er..el. ja..3 av er har jag talat med i telefon, vilket har varit jättetrevligt. En har jag jättegod kontakt med och har även träffat IRL, så jag har verkligen haft ett härligt år tillsammans med er och är väldigt glad att ni finns.

De flesta av er är väldigt hjälpsamma & ställer upp PANG! när man vill ha hjälp,,,,det är helt otroligt vilka fantastiska människor det finns, så långt bort, men ändå så nära. Jag vill önska er en underbar Valentines Dag (och idag förstås), med att sända er dessa gåvor. Naturligtvis önskar jag att jag kunde skicka iväg riktiga chokladhjärtan, men då skulle jag bli bankrutt..för ni är alldeles för många för min plånbok *s*.