[Medlemmar] Hälsa Länkar [Motioner]
[Standard] [HCM] SVERAK [Frågor]
[Forum] [PKD] [Pawpeds]  

Frågor väckta i rasrådet

2010

Omröstning sammankallande


2009

PKD

090427. Fråga 1 HCM utsänd igen för officiell omröstning till 25 medlemmar.


Mail utsänt 090412 till 15 medlemmar

Jag skrämde nog några, när jag sa att jag skulle lägga ut era svar på frågorna. Då gör vi inte det. Ville bara visa att jag inte sitter och bestämmer över huvudet på er. Och kom väl i hastigheten inte på något annat sätt att bevisa det.

Hoppas att ni inte kräks på mig, men det kommer bli lite så i början att jag måste känna mig för vad som förväntas av mig som samordnare och jag kommer säkert ändra åsikt ett par gånger per dag eller vecka och försöka pejla in vad ni vill. 

Alla vill inte att jag ska lägga ut ert eget material. Full respekt för detta. Då ber jag er, som vill att istället skicka mig er banner, om ni vill ha med den på sidan Uppfödare, skicka mig bilder och uppgifter på era hanar och kattungar, om ni vill att jag ska lägga ut sådant för er.


Tankar i mailen

Om jag ska prioritera vad jag haft för önskemål som jag föreslagit tidigare som jag tycker att Rasrådet ska jobba men så vill jag nog som nr ett sätta att arbeta fram en ny standard och nr två att verka för bättre kanaler mellan domare och uppfödare.


Frågorna sändes till de 13 medlemmar som samordnaren har fått bekräftat att SVERAK tagit emot betalning från.

Länk till Fråga 1. Utsänd 090405 till 13 medlemmar.

Jag har läst under ca ett års tid och kollat på Main Coon kattens hälsoprogram för HCM. Jag tror att det är bra. Innehåller inga måsten bara rekommendationer och de verkar vettiga. Tycker ni som medlemmar att vi ska ansluta rasrådet till detta?

Fråga 2. Utsänd 090405 till 13 medlemmar.

Vad vill ni att våra sidor ska innehålla? Listor är kanske inte till så stor nytta, om de inte är  kompletta och jag har under några år försökt hålla mina två privata listor en på korthårschillor och en på colourpoint någorlunda aktuella, men det är en omöjlig uppgift. Ändå använder jag dem speciellt cp-listan och skulle inte klara mig utan. Så vad säger ni? Ska vi ha de sidor jag påbörjat och hoppas på att de växer? Eller ska jag ta bort dem? Och i så fall vilka ska bort och vilka ska vara kvar? Det är bara medlemslistan som är ett krav från SVERAK. Och ska de bara innehålla uppgifter om oss? Eller typ ”alla”? Det vore ju en dröm att ha en lista över alla hanar, men ack så orealistiskt J Så vad säger ni?

Fråga 3. Utsänd 090405 till 13 medlemmar.

Ska man begränsa vilka ämnen som bör diskuteras i rasråden? Iaf i rasrådets forum? Självklart ska det handla om britter, men ska man vara mer restriktiv än så? Kan det öka disciplinen eller bara stjälpa rasrådets utveckling? Svår fråga, eller?

Fråga 4. Utsänd 090405 till 13 medlemmar.

Linda har börjat arbetet med att sammanställa en rasbok för Britter.  Men hon behöver hjälp. Är det något vi kan ta på oss? Hon har en idé om hur detta ska se ut men har hittills bara täckt in vissa färggrupper. Och skulle nog vilja att någon annan tog de andra. Det gäller historik och gärna med foton.

Fråga 5. Utsänd 090405 till 13 medlemmar.

Överhuvud ska man nog klura lite på vad vi vill att rasrådet ska syssla med. Jag har kollat lite på nätet, de andra kattråden ser man inte utåt vad de gör. Jag hade hoppats på att få lite idéer. Men om man slår på avelsråd på hund, så får man mer kött på benen


Tankar i mailen

Finns ju massor av ämnen att fundera över bl.a brittens typ av idag, nya färger kommer hela tiden /hur arbeta för att få dessa godkända. Hälsoprogram har vi börjat med, motioner som vi vill ska gå vidare med. Avelsdiskussioner utavel/inavel ? m.m

När det gäller fråga 1 så tycker jag naturligtvis att vi ska samarbeta med Main Coon katten, deras hälsoprogram för HCM verkar bra och genomtänkt och det vore ju i det närmaste dumt att inte ta tillvara det de jobbat fram.

En medlem, som liksom jag har lite erfarenheter av hund, undrade om "vår kattungeförmedling" ska vara knuten till att man följer vissa rekommendationer. Jag är på sätt och viss benägen att hålla med, men väljer kanske istället att ta bort kattungesidan?


[Tillbaka]